Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Sex και παραπληροφόρηση

Το σεξ είναι η απάντηση στον Βιτγκενστάιν που έλεγε ότι η μόνη αλήθεια στη φύση είναι τα μαθηματικά: Όταν αποδεικνύεται από την ίδια τη φύση ότι 1+1=1, ούτε τα μαθηματικά είναι αντικειμενική αλήθεια... Τα πάντα είναι σχετικά.

Το πρόβλημα είναι ότι δε λέμε να το χωνέψουμε. Και αν το σεξ το έπρεπε να μας κάνει πιο δεκτικούς στη σχετικότητα, εμείς στην πράξη αρνούμαστε το σχετικότητα και στην ίδια την πράξη. Κι εξηγούμαι:
Το σεξ είναι κάτι που όσο και να το εξασκήσεις δεν μπορείς να πεις ότι το ξέρεις. Ξέρεις καλύτερα τον εαυτό σου, ξέρεις πράγματα που έχεις διαπιστώσει ότι αρέσουν σε πολλές και άλλα να τα αποφεύγεις. Αλλά το σεξ είναι και ελευθερία, οπότε τέτοια καλούπια και πεπατημένες εξ'ορισμού δεν υπάρχουν! Ακόμη, όπως αν ξέρεις μπάλα δε σημαίνει ότι μπορείς να αποδόσεις ποδόσφαιρο με κάθε συμπαίχτη (ειδικά με νέους συμπαίχτες, όταν πρωτοβρίσκεσαι μαζί τους στο παιχνίδι), έτσι και στο σεξ το ένα βράδυ μπορεί να είσαι θεός και το άλλο μάπας. Που χάνεται η μπάλα; Στην αξιολόγηση.

Η αξιολόγηση είναι μια νοητική διεργασία, λογική. Λογική και σεξ, όμως, δε συμβαδίζουν. Το συναίσθημα, η στιγμή, το πώς νιώθεις εκείνη τη στιγμή με την άλλη και με τον εαυτό σου είναι το παιχνίδι και όχι πώς τα πας και πώς τα πάει. Δε δίνετε έλεγχο ο ένας στον άλλον! Κάνετε κάτι μαζί! Όσο ασχολείστε με τον έλεγχο και με τον αυτοέλεγχο τόσο χειρότερα κάνετε αυτό που κάνετε γιατί βγαίνετε από αυτό χωρίς να το καταλαβαίνετε.

Παραπληροφόρηση από τον ίδιο τον εαυτό μας, λοιπόν, θεωρώντας τις εμπειρίες μας ως γνώση. Κάθε σεξουαλική πράξη είναι μια ανακάλυψη, οπότε οι παλιότερες γνώσεις δε σημαίνει ότι θα βοηθήσουν ο κόσμος να χαλάσει. Το σεξ είναι για να αφήνεσαι και να ανακαλύπτεισ τον άλλον και τον εαυτό σου. Γιατι (έκπληξή! ) ούτε τον εαυτό σου τον ξέρεις στο σεξ. Ξέρεις ΚΑΠΟΙΑ πράγματα που σου αρέσουν και νομίζεις ότι σε ξέρεις καλύτερα. Απόδειξη;

Υπάρχουν εκατοντάδες οργανικοί και ψυχολογικοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την επαφή και, όχι μόνο δεν τους γνωρίζουμε, αλλά ούτε μας περνάνε από το μυαλό. Μόλις κάτι πάει καλά "είμαι θεός", μόλις κάτι στραβώει "κάτι κάνω λάθος" ή "κάτι κάνει λάθος". Αν νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα στο σεξ διαβάστε ένα βιβλιαράκι του Ασκητή. Με τις εμπειρίες μας ξέρουμε τακτικές για να χρησιμοποιήσουμε (επιτυχώς ή ανεπιτυχώς" στο σεξ και όχι την ίδια την πράξη ή τι καθορίζει το αποτέλεσμα.

Το θέμα σηκώνει πολύ μεγάλη κουβέντα και ίσως επανέλθω. Υπάρχει και η αραπληροφόρηση από τρίτους (ιστορίες, ταινίες, ακούσματα-οδηγείες κλπ), αλλά προσωπικά τσαντίζομαι περισσότερο όταν σαμποτάρουμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας παρά όταν μας σαμποτάρουν ακούσια άλλοι.

Υ.Γ.: Λες και το ακούω τώρα... Φωνή 4 να λέει σπίτι της "Φιλαράκο, δεν ξέρω τι ζόρια τραβάς και τι στραβές έχεις φάει, εγώ πάντως μπιπ και δέρνω και οι κοπέλες που έχουν περάσει νύχτες μαζί μου το ξέρουν. Ουστ που θα μου πεις εμένα ότι δεν ξέρω! Ανίδεε!". Καθένας κοιμάται από το πλευρό που τον βολεύει...Εμένα δε μου πέφτει λόγος. Δεν είναι κι εύκολο να παραδεχτεί κανείς ότι είναι δύσκολο έως αδύνατο να ξεφύγει από την ημιμάθεια επειδή δεν είναι στο χέρι του καλά-καλά... Όπως λέμε και στο σεξ, "whatever works for you"...!

1 σχόλιο:

  1. Το θέμα είναι να μην κάνεις τον ξερόλα για κανέναν λόγο.
    Να μην πας σε φάση "είμαι καλός εραστής" παρά να κάνεις πράγματα που αρέσουν σε εσένα. Μόνο έτσι θα αρέσουν και στην άλλη.
    Έτσι, θα καταλήξεις θεός χωρίς προσπάθεια και θα το έχετε ευχαριστηθεί και οι δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή