Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Αλκοόλ

Δύο μεγάλες αλήθειες για το αλκοόλ:

1)Τεράστιος μύθος ότι το αλκοόλ φταίει για πράγματα που έκανες και δε θα έκανες κανονικά. Το αλκοόλ χαλαρώνει τις άμυνες, δε δημιουργεί πράγματα (εκτός από ξευδαίσθηση ικανότητας). Επομένως, επιτρέπει κάτι που φυσιολογικά θα μπλόκαρες, δεν το δημιουργεί

2)Αλκολικός δεν είναι αυτός που πίνει πολύ. Είναι αυτός που πίνει πάντα και όταν δεν πίνει του λείπει. Μπορεί να πίνει λίγο, αλλά αν δεν πιει μια μέρα θα του λείψει. Αυτός έχει μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτόν που θα βγει και θα γίνει ντίρλα, αλλά το κάνει περιστασιακά και όχι καθημερινά

Χρυσοί κανόνες για το αλκοόλ:

Κλασικά, δεν μπερδεύουμε τα ποτά αν μπορούμε να το αποφύγουμε. Ο χειρότερος συνδιασμός είναι τεκίλα + οτιδήποτε.

Η κούραση, το άδειο στομάχι, ο ρυθμός που κατεβαίνει το ποτό, είναι παράγοντες που μπορούν να κάνουν το ίδιο άτομο να ξεφύγει ή όχι.

Γενικα, το ποτό είναι μια γεύση. Άντε να είναι και κάτι για να πέφτουν οι άμυνές μας. Δεν είναι τίποτα παραπάνω και είναι πιο πιθανό να σε χαλάσει παρά να σε φτιάξει αν το παρακάνεις ;)
Επομένως, πιες έξυπνα όσο και ποτε θες για να το απολαύσεις. Και να θυμάσαι πως αν οι απαντήσεις που ψάχνεις ήταν στον πάτο ενός ποτηριού δε θα το γέμιζαν ποτέ!

2 σχόλια:

  1. "Τεράστιος μύθος ότι το αλκοόλ φταίει για πράγματα που έκανες και δε θα έκανες κανονικά."

    Αν έκανες πράγματα έχοντας πιει που δεν θα τα έκανες αν δεν ήσουν τόσο χαλαρός τότε έκανες πράγματα που δεν θα έκανες κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή