Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Σιμάδερφος: "Στο 5x5 ξεδίνουμε!"

Ο μύθος λέει ότι θέλανε όντως να τον βαφτίσουν Σιμάδερφο, αλλά το τυπικό της χριστιανικής εκκλησίας δεν μπορούσε να παρακαμφθεί. Ο Κώστα για κάποιους, αλλά Σιμάδερφος για πολλούς άλλους, είναι το ντόπερμαν των κυματοδηγών: σκυλί στο γήπεδο, δαγκώνει πίσω, τρέχει ασταμάτητα και δίνει λύσεις μπροστά. Σε μία από τις λίγες φετεινές του εμφανίσεις με τη φανέλα των Κυματοδηγών άνοιξε την καρδιά του για τους αναγνώστες του Κύματος αποφεύγοντας τα κλισέ και μοιράζοντας στάλες σοφίας στον άνυδρο κόσμο βλακείας που ζούμε.

-Αγαπητέ Σιμάδερφε, long time no see που λένε στο χωριό μου. Αντικειμενικές δυσκολίες κρατάνε το ποδοσφαιρικό σου μεγαλείο μακριά από τη βασική σύνθεση των Μπλε. Πώς νιώθει γι' αυτή την αλλαγή και ποια είναι τα συναισθήματά κατά την επιστροφή σου;
Η επιστροφή μου είναι ένα χαρμόσυνο γεγονός. Αντικειμενικές δυσκολίες με κρατάνε μακριά από τις υποχρεώσεις μου εδώ πέρα, αλλά όπου με χρειάζεστε και όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες θα δίνω το παρόν και τον καλύτερο δυνατό εαυτό μου.

-Θες να μοιραστείς με τους φαν σου τι σε κρατάει μακριά από μιοα σταθερή παρουσία στο πρωτάθλημα;
Οι φαν μου έχουν δικαίωμα να ξέρουν ότι είναι δύσκολη η απόσταση για μένα. Από Γλυφάδα ερχόμουν, αλλά τώρα από το Λαγονήσι του Ρέντη πέφτει κομματάκι μακριά. Απλά, όπως είπα, θα προσπαθήσω να δίνω το παρόν και πάντα τον καλύτερο εαυτό μου.

-Ποια τα σχόλιά σου για τους νέους παίχτες που είδες σήμερα και ποιες οι συμβουλές σου, μιας και έχεις το σεβασμό όλων;
Τον βασίλη που είναι ο μόνος νέος σήμερα τον είχαμε πετύχει αντίπαλο και είχε παίξει και μια φορά μαζί μας στο 8x8. Είχα μια εικόνα, είναι αξιόπιστο τέρμα, πολύ καλός. Περιμένω να δω και τους υπόλοιπους...

-Τι είδε το αιμοσταγές μάτι σου στο σημερινό αγώνα; Ποιες διαφορές εντόπισες σε σχέση με άλλες χρονιές;
Οι απουσίες ήταν εμφανείς, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει διαφορά. Υπάρχει το περσινό πρόβλημα που δε βάζουμε γκολ. Διαφορές πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικές στη νοοτροπία. Παίζουμε πάντα για να κερδίσουμε!

-Ποιον θα έχριζες ως αντι-Σιμάδερφο για όταν λείπεις;
Πιστεύω ο Μπάκος με τον Πανούλη τα πάνε πολύ καλά.

-Σκοράρεις,μαρκάρεις,ματώνεις το ίδιο παντού. Πού προτιμάς να παίζεις;
Αγαπημένη μου θέση είναι στα αμυντικά χαφ του συστήματος "πέος" ή δεξί μπακ-χαφ.

-Φέτος η ομάδα παίζει ξανά μόνο 5x5, ενώ την προηγούμενη χρονιά είχαμε και το 8x8. Θες να τα συγκρίνεις;
Είναι διαφορετικά. Το πεντάρι είναι πιο απλό και μαζεμένο και παίζουν σημαντικό ρόλο η ταχύτητα και η δύναμη, αλλά έχει έλλειψη ελευθερίας κινήσεων. Το οχτάρι δίνει μεγαλύτερη ελευθερία, είναι πιο κοντά στο κλασικό ποδόσφαιρο. Μακάρι να παίζαμε οχτάρι, αλλά και το πεντάρι είναι μια χαρά. Ξεδίνουμε!

-Εσύ, ο Τάσος, ο Μπάμπης, ο Άλκης, ο Αργύρης δυστυχώς θα είστε σε λίγους αγώνες ή καθόλου φέτος. Πόσο θα στοιχίσει αυτό στη νέα ομάδα, παρά τις νέες προσθήκες;
Τα παλιά παιδιά είναι τα θεμέλια των Κυματοδηγών, οι πραγματικοί Κυματοδηγοί. Οι επόμενη είναι η επόμενη γενιά. Συνεχίζεται η ομάδα με μεταγραφές για να γίνει καλύτερη.

-Ποιος θα σου λείψει περισσότερο από τα αποδυτήρια;
Πιστεύω ότι οι στρατιωτικές υποχρεώσεις του Άδη Λιάσκου δημιουργούν μια μεγάλη απουσία και παικτικά και ως προς το χαρακτήρα.

-Μια συμβουλή και μια ευχή για την ομάδα;
Συμβουλή, να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε. Ευχή, το λογικό αποτέλεσμα της συμβουλής, δηλαδή να πάρουμε το πρωτάθλημα.

-Ανάμεσα στα διάσημα αδέρφια του ποδοσφαίρου όπως οι αδερφοί ΝτεΜπουρ, Ινζάγκι, Μιλίτο, Τουρέ, βρίσκονται και οι αδερφοί Μανωλίδη ή αδερφοί Σίμοι για πολλούς. Πώς είναι να παίζεις με τον αδερφό σου στο γήπεδο;
Το να έχεις έναν συμπαίχτη που ξέρεις καλά ποιος είναι και σε ξέρει εξίσου είναι καλό αλλά και κακό. Η υπερβολική οικειότητα που υπάρχει μεταξύ μας μπορεί να οδηγήσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά ταυτόχρονα κι ένα αρνητικό.

1 σχόλιο: