Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Dear "Salpi"

Ο Σαλπιγγίδης ήταν για εμένα πάντα ένας παίχτης κάτι παραπάνω από τίμιος. Όταν ήρθε στην Πανάθα είχε γίνει η ιστορία με τη φυγή του Γκέκα τον οποίο εκτιμούσα και διαφωνούσα αγωνιστικά με τη φυγή του για να έρθει ο Σαλπιγγίδης.

Ο "Σάλπι", λοιπόν, έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ως ποδοσφαιριστής. Το ήθος του και το φιλότιμό του είναι τα κυριότερα προσόντα του. Πόσο εύκολα ένας φορ με πολλά γκολ ανά σεζόν θα έβγαινε από την περιοχή για να παίξει στα δεξιά και να "κλειδώσει" εκεί; Πόσοι θα σπρίνταραν για να κάνουν τάκλιν στη θέση του δεξιού μπακ αντί απλά να υπάρχουν κάπου εκεί και να κρατήσουν το σπριντ για μια κούρσα μπροστά; Τις αδυναμίες του μπορεί να προσπαθεί να τις καλύψει όσο καλύτερα μπορεί (και όχι τόσο αποτελεσματικά), αλλά τα θετικά του τα καταθέτει στο γήπεδο με κάθε ευκαιρία. Αυτός ο παίχτης αμφισβητήθηκε για την απόδοσή του στον αγώνα ΠΑΟ-ΠΑΟΚ ως πρώην παίχτης του ΠΑΟ. Αν για κάποιον παίχτη στο υπέροχο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έπρεπε να γίνει αυτό, ο Σαλπιγγίδης θα ήταν πρώτος στη λίστα. Το είχε δείξει και κόντρα στον ΠΑΟΚ όταν έπαιζε στην Πανάθα, το έχει δείξει και με την Πανάθα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Σαλπιγγίδης σκόραρε στο ντέρμπι. Βγήκαν διάφοροι δημοσιογράφοι να γράψουν για απαντήσεις και παπαγαλάκια, αλλά ονόματα αυτών που έγραφαν και έλεγαν δεν είδα πουθενά... Γιατί τη μαγκιά του Σαλπιγγίδη δεν την κουβαλάνε ούτε αυτοί που τον υπερασπίζονται (και σίγουρα όχι αυτοί που τον κατηγορούν).

Εκτίμησα ως Παναθηναϊκός το ότι δε μου το έπαιξε οπαδός, δήλωσε ΠΑΟΚ και επαγγελματίας, δεν έπεφτε από τα 2μέτρα για να πάρει πέναλτι, δεν έκανε βρόμικα φάουλ ή μανούρες για διαμαρτυρία. Δεν τον λέω στρατιώτη, γιατί πολλές φορές ο συγκεκριμένος ηγείται. Τον εκτίμησα όταν με τη φανέλα της ομάδας μου δεν πανηγύριζε κατά του ΠΑΟΚ, αφού ήταν πιστός στις δηλώσεις του. Τον εκτίμησα ακόμα περισσότερο χτες που δεν πανηγύρισε κατά του ΠΑΟ. Τον εκτιμώ που δε διαλέγει παιχνίδια (εύκολα ή κόντρα σε αγαπημένες ομάδες). Και τον λυπάμαι που έχει τον καθένα να τον λέει πουλημένο είτε για τη μεταγραφή του στον ΠΑΟ είτε για τους αγώνες με κατά καιρούς παλιές του ομάδες. Χαλάλι το γκολ που φάγαμε, αφού φανερώνει την υπέροχη νοοτροπία αυτού του αθλητή.

Υ.Γ.: http://www.sport-fm.gr/article/537980

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου