Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Δολοφονία αστυνομικών

"Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, νεκροί είναι ο Γεώργιος Σκυλογιάννης, 22 ετών και ο ειδικός φρουρός Ιωάννης Ευαγγελινέλης, 23 ετών.
Σοβαρά, αλλά πιθανόν εκτός κινδύνου, είναι ο τρίτος αστυνομικός, ενώ ελαφρά στο πόδι τραυματίστηκε ο τέταρτος.
Το συμβάν έγινε δίπλα στη συμβολή των οδών Περικλέους και Παντελή Νικολαΐδη.
Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ καταδίωκαν κλεμμένο ΙΧ, μάρκας Volvo, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα ύποπτα για ληστεία, λίγη ώρα νωρίτερα στη λεωφόρο Δημοκρατίας 337 στο Μενίδι.
Ξαφνικά δύο από τους επιβάτες του αυτοκινήτου άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και πιστόλι εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά, και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Βολές από τους πυροβολισμούς των δραστών δέχθηκαν τέσσερις ακόμη αστυνομικοί, δύο στα κράνη και δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, χωρίς να τραυματισθούν.
Κάτοικος της περιοχής, σε ερώτηση αν είδε το γεγονός απάντησε ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο σπίτι του και έπεσε στο πάτωμα ακούγοντας τους πυροβολισμούς.
«Δεν σταμάτησαν να ρίχνουν. Έριξαν πάρα πολλές φορές, σχεδόν επί 10 δευτερόλεπτα πυροβολούσαν συνεχώς» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Το κλεμμένο Volvo βρέθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ στην οδό Παλαιολόγου στου Ρέντη. Εντός του οχήματος, που είχε κλεμμένες πινακίδες, βρέθηκε ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι, με τον οποίο, πιθανότητα, οι δράστες «γάζωσαν» τους αστυνομικούς.
Το όχημα θα εξεταστεί για αποτυπώματα και άλλα στοιχεία, τα οποία πιθανώς θα μπορούσαν να οδηγήσουν στους δράστες, ενώ και το όπλο θα σταλεί για βαλλιστική εξέταση"
Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231081497

Έκοψα τις δηλώσεις πολιτικών γιατί τις έχω γραμμένες. Είναι τρομακτικό πώς μπορεί να εξισωθεί το εργατικό ατύχημα με τη δολοφονία σε τέτοια επαγγέλματα. Είναι διπλά τορμακτικό πώς σκοτώνονται νέοι άνθρωποι και οι θάνατοι διαχωρίζονται ανάλογα με το επάγγελμα. Προσωπικά, επειδή ακριβώς τα χώνω συχνά για θέματα κατάχρησης εξουσίας κλπ στους μπάτσους και επειδή προπσαθώ πάντα να διαχωρίζω τους μπάτσους από τους αστυνομικούς, πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν ξέρω τους εμπλεκόμενους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη συγκεκριμένη είδηση, αλλά μια δολοφονία στη δουλειά είναι πάντα σοκαριστική όταν ειδικά τη συγκεκριμένη στιγμή είναι σαφές ότι η δουλειά γίνεται καλά και προστατεύουν όλους εμάς σε αυτή την καταδίωξη. Συλλυπητήρια σε όλους μας, λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου