Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ένας μήνας μεταπτυχιακού (στο δεύτερο εξάμηνο)

Συμπλήρωσα 1 μήνα στο δεύτερο εξάμηνο του μεταπτυχιακού μου. Στο πρώτο εξάμηνο είχα ξαναγράψει και με ελάχιστες εξαιρέσεις ήταν σχεδόν όλα μαύρα κι άραχνα! Σε αυτό το εξάμηνο, όμως, τα πράγματα είναι πολύ καλά!

1) 3 στους 4 καθηγητές μας ενημερώνουν έγκαιρα και κάθε φορά για ό,τι αφορά στο μάθημα και το "περίσσευμα" διατηρεί μια τακτική επαφή.

2) Σε ένα μάθημα δε δίστασαν οι καθηγήτριες να αλλάξουν την ύλη τελευταία στιγμή για να έχουμε πιο ενδιαφέρον για εμάς αντικείμενο, παρότι αυτό αλλάζει τα πλάνα τους.

3) Η μία καθηγήτρια κάνει ένα απίστευτο μάθημα σαν συζήτηση που και ξεκουράζει και βγάζει όλες τις απόψεις στη σέντρα πριν τις βάλουμε σε μια σειρά. Και πολλές φορές το τελικό συμπέρασμα παραμένει συζητήσιμο...

4) Υπάρχει "κίνηση" με ημερίδες, σεμινάρια κλπ που είχε αρχίσει από έναν καθηγητή στο πρώτο εξάμηνο αλλά τώρα γίνεται από περισσότερους.

5) 3 στα 4 μαθήματα γίνονται με πολύ καλύτερο τρόπο και το τέταρτο είναι ερευνητικό και είμαστε συνολικά μία ομάδα με συγκεκριμένες αρμοδιότητες ο καθένας

Βέβαια, για να φτάσουμε σε αυτό το χαρούμενο σημείο περάσαμε από πρόχειρες ανακοινώσεις, ελλειπή πληροφόρηση για την επιλογή κατεύθυνσης κλπ, αλλά ας μείνουν έτσι καλά τα πράγματα μέχρι το τέλος του εξαμήνου και ευχαριστημένοι θα είμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου