Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Και οι ειδήσεις το χαβά τους...

Είπα να κάνω ένα update σε πράγματα που έχω αναφερθεί στο παρελθόν και να παρουσιάσω τι βλέπω σήμερα:

-Η ταμπέλα "αγανακτισμένοι" που φόρεσαν το καλοκαίρι σε όσους διαμαρτύρονταν τώρα γενικεύεται. Αγανακτισμένοι φοιτητές, αγανακτισμένοι στις πλατείες αλλά αυτή τη φορά με κομματική ταυτότητα, λάβαρα κλπ, επεισόδια αγανακτισμένων με αστυνομικούς κλπ... Έτσι το όνομα που βάλανε επεκτείνεται και φθείρεται χάνοντας την ουσία της πράξης... Κάτι σαν το "αντιεξουσιαστές" και "αναρχικοί" καιρό τώρα...!

-Την ώρα που άρχισαν οι καταλήψεις και στα σχολεία, η υποκίνηση και ο εκφοβισμός από μειονότητες ως ερμηνείες του φαινομένου μπήκε αυτόματα στα δελτία ειδήσεων. Μέχρι να μπει και η τετράγωνη τυρόπιτα πάλι... Δε μας εξήγησαν, βέβαια, αν τα πράγματα γίνονται τόσο εκ των έσω γιατί π.χ. οι περισσότερες σχολές ανέβαλαν την Γ.Σ. τους μια μέρα για να υπάρχουν Μ.Μ.Μ. και να μπορούν να ανέβουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Επίσης δε μας εξήγησαν γιατί όσοι καταγγέλλουν εκφοβισμούς, εκβιασμούς κι άλλα αδικήματα τα καταγγέλλουν μόνο στις κάμερες και όχι στην αστυνομία, από τη στιγμή που προφανώς γίνονται από φυσικά πρόσωπα. Βέβαια, για τους φωστήρες της τηλεόρασης αυτοί θα μένουν σε κάτι σκοτεινές σπηλιές που έχει άσυλο, οπότε να καταργηθεί για να τους βρούνε. Σπίτια δεν έχουν!

-Παράλληλα, η φωνή του φοιτητή, η φωνή του μαθητή, η φωνή του γονιού, η φωνή του συνταξιούχου, η φωνή του εργαζόμενου και τόσων άλλων περνάει μέσα από τις αναλύσεις των διαφόρων τηλεοπτικών ρεπόρτερ-αρθρογράφων-ειδικών-αναλυτών-σχολιαστών-και δε συμμαζεύεται. Αυτοί αφουγκράζονται τους πάντες και μιλούν εξ'ονόματός τους! Αυτό θα πει ενσυναίθηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου