Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Βλέποντας ειδήσεις

Βλέποντας ειδήσεις μαθαίνω ότι:

-κακοί φαρμακοποιοί ταλαιπωρούν τον κόσμο για την κονόμα και το βόλεμα.
-κακοί γιατροί ταλαιπωρούν τον κόσμο για την κονόμα και το βόλεμα.
-κακοί κάτοικοι πλακώνονται με τα ΜΑΤ σε διάφορες περιοχές γιατί δε θέλουν τα σκουπίδια εκεί και ο κόσμος δεν ξέρει που να αφήσει τα σκουπίδια.
-κακοί άνθρωποι σηκώνουν τις μπάρες στα διόδια και περνάνε με τον τσαμπουκά τους ενώ άλλοι πληρώνουν.
-κακοί άνθρωποι δεν πληρώνουν εισιτήρια στις συγκοινωνίες ενώ άλλοι πληρώνουν.
-κακοί άνθρωποι ταλαιπωρούν τον κόσμο δημιουργώντας αλαλούμ στους δρόμους και στερώντας τις συγκοινωνίες από τον κόσμο μη δουλεύοντας κάθε τόσο.
-καλοί σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι με αυτοθυσία σώζουν τη χώρα περνώντας μέτρα που δε θέλουν, αλλά είναι απαραίτητα.

Με λίγα λόγια όλοι φταίνε που ζητάνε πράγματα και τα διεκδικούν με όποιον τρόπο μπορούν και καλοί είναι μόνο οι πολιτικοί που νοιάζονται για τη χώρα και τους πολίτες της. Τους ίδιους πολίτες που παρουσιάζουν ως κακούς, τσαμπατζήδες (by the way, τσαμπατζής είναι όποιος δεν πληρώνει ούτε φόρους για δρόμους και μεταφορές, όχι μόνο εισιτήρια και διόδια, αλλά έτσι αναφέρονται στα δελτία ειδήσεων αφού πέρασε ο χρόνος που πουλούσε ως "κίνημα" αυτό που κάνουν οι σημερινοί "τσαμπατζήδες" τους...) κλπ για λόγους που σπάνια μαθαίνουμε και θυμόμαστε. Μπορεί να συμφωνούμε με κάποιους ή με όλους ή με κανέναν, αλλά δε βρομάει πώς όλοι είναι κακοί γι'αυτά που κάνουνε, που ξέρουμε τι κάνουν και τι (πάντα αρνητικές) επιπτώσεις έχουν πάνω μας και στο κοινωνικό σύνολο και σε αδύναμες ομάδες όπως φτωχούς και συνταξιούχους (λες και η κυβέρνηση κάνει καλό σε αυτές τις ομάδες και οι "άλλοι" κάνουν κακό) αλλά σπάνια ή φευγαλέα το γιατί κάνουν ό,τι κάνουν κόντρα στη σωτήρια, φιλεύσπλαχνη και αναδιαρθρώτρια του (ομολογουμένως σάπιου) κράτους πολιτεία; Και όλο αυτό με ένα "ντύσιμο" περί νομιμότητος και μη παίζοντας πάλι με το "νόμιμο" και το "ηθικό", όπως ακριβώς και όταν κάτι βρομάει σε πολιτικές κινήσεις και αποφάσεις. Κι αν όντως παραξενεύει αυτό το σκηνικό, το γεγονός ότι περνάει μέσα από της ειδήσεις και αφήνει αυτές τις εντυπώσεις, τι ρόλο δίνει στους δημοσιογράφους, εφόσον δεν την αφήνει μόνο σε εμένα...;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου