Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Πολίτες σε εμπόλεμη κατάσταση



Σήμερα είναι μια μέρα θλιβερή. Τόσο καιρό ξέραμε ότι θα πέσουν χημικά σε μπαχαλάκια που είτε θα υπάρξουν είτε θα στηθούν, θα ξεφύγουν εντελώς τυχαία και παραπέρα οι δυνάμεις καταστολής και θα σπάσουν τα πράγματα. Πλέον αυτά δεν υπάρχουν. Ακόμα και ο ύπουλος αυτός τρόπος είχε σημάδια προειδοποίησης γιατί κάποιον θα έβλεπες να ετοιμάζεται, κάποιον κάτι να κρατάει, μπορούσες να κάνεις τα κουμάντα σου. Πλέον το μόνο κουμάντο που μπορείς να κάνεις είναι αν θα κατέβεις να διαδηλώσεις ή όχι. Γιατί σήμερα, ενώ οι φασαρίες γινόντουσαν στη μία πλευρά της Βουλής, αυτή στο τέρμα της Ακαδημίας (στο κόκκινο χ) κι εγώ ήμουν στην Όθωνος (το καφέ τετραγωνάκι). Τα χημικά πέσανε εκεί που έχω βάλει τις μπλε κουκκίδες, δηλαδή εκεί που γινόντουσαν οι φασαρίες και κατά μήκος όλης της Βουλής ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ! Ή μάλλον με προφανή λόγο... Ένα χημικό σύνορο μεταξύ των πολιτών που απλά διαδήλωναν και δε συμμετείχαν σε φασαρίες και στη Βουλή... Αποτέλεσμα ήταν ο κόσμος να κινηθεί προς την κάτω πλευρά και μετά άρχισαν να πέφτουν χημικά στα σημεία που έβαλα με κίτρινες κουκκίδες. Έτσι όπως φεύγανε όλοι προς Μοναστηράκι ή Συγγρού πάλι χωρίς να γίνονται φασαρίες πέφτανε χημικά στον κόσμο που έφευγε! Σαν τιμωρία. Το δικαίωμα στη διαδήλωση πολύ απλά δεν υπήρχε σήμερα. Και μπράβο σε όσους επέστρεψαν ή πήγαν μετά πάλι (όσα περιγράφω ήταν στο διάστημα 5.30-6.30) για να μην περάσει αυτή η στάση. Το να πας σε διαδήλωση και να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι σε πόλεμο με την αστυνομία χωρίς να γίνεται τίποτα εκεί που είσαι. Ούτε καν προβοκάτσια!

Υ.Γ.: Όλοι αυτοί οι επαναστάτες που δεν υπέγραψαν σήμερα ή δεν υπέγραψαν την προηγούμενη φορά ξεχνάνε ότι βάλανε το τρένο στις ράγες με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου; Δηλαδή το να κατέβεις κάποια στάση πριν σε ένα δρομολόγιο που εσύ υπέγραψες για να γίνει είναι μαγκιά και επανάσταση; Τελικά ποιοι είναι οι χειρότεροι, αυτοί που υπέγραψαν και σήμερα ή αυτοί που πουλάνε φούμαρα (σε εμάς ή στους εαυτούς τους) ότι αντιστάθηκαν;

Υ.Γ.2: Τι δουλεία έχει η συγκέντρωση στην Ομόνοια; Διαδήλωση για τους ελεγκτές στο σταθμό του τρένου και του μετρό; Γιατί, οκ, δε μας ακούνε μέσα στην αίθουσα της Βουλής όταν διαμαρτυρόμαστε απ'έξω στο Σύνταγμα, αλλά τουλάχιστον ο χώρος είναι σχετικός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου