Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Άσπρα καράβια τα όνειρα μας...

Φαίνεται κάτι γνωσιακό μας συνδέει το άσπρο με το καλό. Παρότι οι άσπροι τοίχοι είναι "σα νοσοκομείο", περιμένουμε πως και πως να δούμε μια "άσπρη μέρα".

Σήμερα ξύπνησα και είδα να χιονίζει όταν πήγαινα στη δουλειά. Χαιρόμουν σα βλάκας, παρότι δεν είμαι στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση την τελευταία περίοδο και γούσταρα τόσο που άρχισα να στέλνω μηνύματα σε διάφορους αριστερά-δεξιά να δουν το χιόνι όταν ξυπνήσουν. Όσο κι αν θα ήθελα οι νιφάδες να ήταν "άσπρες πέτρες ξέξασπρες" και να σκάγανε σε μερικά κεφάλια, το χιόνι μου έφτιαξε τη διάθεση, μου έφτιαξε τη μέρα. Αν γίνει και η καλή και το στρώσει,προσοχή μη σας πετύχω! Θα έρχονται χιονόμπαλες! Άλλωστε, τόσο ψυχροί που είμαστε στις σχέσεις μας και το πώς αντιλαμβανόμαστε και ζούμε τα πράγματα, δε θα κάνει και πολύ διαφορά μια χιονόμπαλα...

Υ.Γ.: Η συνταγή της ημέρας περιλαμβάνει έξοδο για κάτι ζεστό που να πίνεται, επιστροφή σπίτι με καλή παρέα και γλυκό κρασί, ωραίες ελαφριές γεύσεις, ανοιχτές κουρίνες και μπατζούρια, κεριά και χουχούλιασμα σε παπλώματα ή αερόθερμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου