Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Λαός χωρίς μνήμη, λαός...

Σήμερα το ημερολόγιο γράφει 17/11/2010. Στις ειδήσεις που πέτυχα και το μεσημέρι και το βράδυ η αναφορά για το πολυτεχνείο ήταν μηδαμινή: κανένα μισάωρο μετά την έναρξή τους έκαναν αναφορά στην πορεία (μόνο, χωρίς να έχουμε κάποιο ιστορικό ρεπορτάζ ή γιατί κατεβαίνει ο κόσμος και κάνει πορεία κάθε χρόνο τέτοια μέρα προς την αμερικανική πρεσβεία) περιμένοντας επεισόδια το μεσημέρι και καταγράφοντάς τα το βράδυ, με την ανάλογη επισήμανση της αστυνομικής επιτήρησης και των μέτρων που πήρε η αστυνομία.

Σήμερα που το ημερολόγο γράφει 17/11/2010 η μόνη αναφορά σε επανάσταση και αντίσταση είναι το "v for vendetta" που δείχνει το star το βράδυ... 20.000-30.000 κόσμου έδειξε ότι θυμάται τι έγινε τότε και ακόμα περισσότεροι το διατηρούν στη μνήμη τους. Για τα Μ.Μ.Ε. δεν είναι κάτι για να μπει στο δελτίο ειδήσεων (πάλι καλά που υπάρχουν και οι αφιερωματικές εκπομπές). Αν χρειάζονται επεισόδια για να θυμηθούν και να αναφέρουν τι έγινε τότε, αργά ή γρήγορα θα τα έχουν... Αν η αναφορά δε γίνεται εσκεμμένα, θα τα λουστούν...

Υ.Γ.: "RECORDAR, ΘΥΜΑΜΑΙ: Από το λατινικό re-cordis, εκ νέου διέλευση από την καρδιά." Από το ξεκίνημα του "βιβλίου των εναγκαλισμών" του Εντουάρντο Γκαλεάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου