Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Τι έχουμε να ακούσουμε πάλι για τη σχολή....


Τόσο καιρό μας πρήζουν για την κλειστή σχολή λόγω κινητοποιήσεων. Η απεργία των διοικητικών πλέον συνεχίζεται χωρίς να εμποδίζεται η πρόσβαση στη σχολή (και χωρίς να διευκολύνεται, πράγμα που θα δείξει και κατά πόσο μπορεί το πανεπιστήμιο να λειτουργήσει όπως λένε ή όχι), όλα αυτά έχουν ανακοινωθεί και σήμερα είναι η πρώτη μέρα μαθημάτων. Κανονικά θα περίμενε κανείς γεμάτα αμφιθέατρα, αλλά λίγο που βόλευε η γκρίνια από το ζεστό καναπέ και "ποιος ξυπνάει να ανεβαίνει ζωγράφου με το κρύο" (αλλά η διαμαρτυρία, διαμαρτυρία!), λίγο που το εξάμηνο χάθηκε, αν και κανείς δεν ξέρει μήπως τελικά γίνουν κάποιες εξετάσεις, με τι μορφή (Φλεβάρη ή Σεπτέμβρη) και για ποιους (παρότι από περιέργεια και μόνο για να οριστικοποιηθεί από επίσημα χείλη και αν λυθούν σχετικές απορίες, οι φοιτητές θα περίμενε κανείς να ανέβουν, γιατί άμα μιλάμε για τη "μόρφωση των παιδιών μας", χωρίς εξετάσεις και χαρτί μόνο τα κανάλια υποκριτικά τα νοιάζει τόσο καιρό) μάλλον δεν ανέβηκαν και τόσοι... Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός πως οι φοιτητές ψήφισαν κατάληψη; Θα αποδοθεί η απόφαση αυτή σε "αριστερές μειονότητες που κάνουν ό,τι θέλουν στο πανεπιστήμιο" και "νοθευμένες ψηφοφορίες", αλλά εγώ αναρωτιέμαι: αν οι φοιτητές ήταν που θίγονταν τόσο καιρό, την πρώτη μέρα λειτουργίας της σχολής δε βρέθηκαν στη σχολή αρκετοί να ψηφίσουν κατά της κατάληψης; Γιατί η συνέλευση ήταν γνωστή... Άρα ή η περίφημη πλειονότητα εξ' ονόματος της οποίας μιλούν διάφοροι δεν υπάρχει ή δε νοιάζεται αρκετά για τα μαθήματα ώστε να ανέβει ή δε νοιάζεται αρκετά για την ανοιχτή σχολή ώστε να φροντίσει να κάτσει στη συνέλευση και να ψηφίσει ανοιχτή σχολή. Δεν μπορεί η "μειονότητα" όπως τη λένε να έχει τόσο κόσμο όσο η "πλειονότητα που θέλει ανοιχτές σχολές" για να νοθεύσει τόσο πολύ το αποτέλεσμα! Αλλά σιγά μην κακίσουν τα κανάλια τους φοιτητές του καναπέ: αυτοί τα βλέπουν και στο όνομά τους μιλάνε τόσο καιρό, θα χαλάσουν τις καρδίες τους τώρα μεταξύ τους; Αφού βολεύουν τα παιδιά!

2 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω εάν ήσουν την 1η μέρα (που φαίνεται ότι δεν ήσουν και τα γράφεις αυτά), αλλά η Φιλοσοφική Αθηνών (αν μιλάς γι’ αυτή) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕ!! από τους χλιάδες φοτητές τη Δευτέρα!!! Ιστορική Στιγμή! Όποιον και να ρωτήσεις (φοτητές, Καθηγητές, προσωπικό κ.λπ.) το γνωρίζει αυτό! Μάλιστα, κάποιοι οι οποίοι εργάζονται χρόνια στη Φιλοσοφική είπαν ότι είχαν δεκαετίες να δούνε τόσους πολλούς φοιτητές στη Φιλοσοφική!!! Οι φοιτητές συνέρρευσαν κατά χιλιάδες στα αμφιθέατρα για μάθημα, επικυρώνοντας τον ρόλο τους ως φοιτητές (που αυτόν τον ρόλο πρέπει να επιτελούν και μόνο!) και όχι συνδικαλιστές!!!
    Την ίδια στιγμή, γύρω στα 450 άτομα έκαναν ΓΣ, ενώ κατέβηκε και ένα πλαίσιο κατάληψης, παραβλέποντας τους τόσους χιλιάδες φοιτητές οι οποίοι έδειξαν με τη στάση τους ότι θέλουν Ανοιχτή Σχολή! Και το πλαίσιο κατάληψης πλειοψήφισε μόλις με 2 ψήφους απ’ αυτό που πρότεινε ανοιχτή Σχολή, (σημ. και όλα τα υπόλοιπα πρότειναν Ανοιχτή Σχολή), ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες ότι παρευρέθησαν άτομα από άλλες Σχολές (Φυσικό, Ιατρική, Χημικό), δεν προσκομίσθηκαν πάσο από τους ψηφοφόρους και άλλα τέτοια όμορφα τα οποία συμβαίνουν τόσα χρόνια από λοβοτομημένα κομματόσκυλα... Ευτυχώς υπήρξαν και κάποιοι ευσυνείδητη φοιτητές, και όχι κομματόσκυλα, οι οποίοι παρευρέθησαν στη ΓΣ υποστηρίζοντας τη διάθεση και τη στάση τόσων χιλιάδων φοιτητών που προσήλθαν για μάθημα και όχι για να ασκήσουν πολιτική σε Πανεπστημιακό Ίδρυμα. Ζωή σ’ ελόγου σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσει να βλέπω τους τίτλους να επιβεβαιώνονται από σχόλια που ακολουθούν, καλή ώρα... Τύφλα να' χουν τα ρεπορτάζζζζζζζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή